Gaes ontwikkelingen
De echte waarde van groen, blauw en grijs op vakbeurs openbare ruimte 2024

De echte waarde van groen, blauw en grijs

Groen Als Een Service (GAES) richt zich op de échte waarde van de inrichting van de openbare ruimte. Via een interactieve Digital Twin en real-time sensoring helpen we gemeenten, projectontwikkelaars en ontwikkelende civiele aannemers om de waarden en baten van de inrichting van de openbare ruimte inzichtelijk te maken. 

Door gebruik van openbare en real-time data maken we een analyse van het projectgebied en verwerken dit in een rapportage. Via datagedreven modellering in onze Digital Twin maken we inzichtelijk hoe het gesteld is met onder meer hittestress, CO2-opslag, luchtkwaliteit, waterretentie en biodiversiteit. Daarnaast berekenen en visualiseren we ook de toekomstige waarden en baten van een ontwerp voor een projectgebied. Zo kunnen we dus niet alleen simuleren met ontwerp suggesties, maar ook toekomstige verwachtingen doorrekenen van het ontwerp na 10, 30 en zelfs 50 jaar. Dit alles helpt ons om de waarde van groen, blauw en grijs in kaart te brengen. 

Om onze data te verrijken passen wij in onze projecten ook real-time sensoring toe. Door real-time monitoring van onder meer temperatuur, bodemvocht, fijnstof, EC, en PH-waarden kunnen we precies volgen wat er in het projectgebied gebeurt. Onze simulaties en modelleringen worden verrijkt met deze data, waardoor onze opdrachtgevers betere keuzes kunnen maken. Dit proces maakt het mogelijk om de werkelijke waarde van groen, blauw en grijs te bepalen en te benutten. 

In ons samenwerkingsproject met Regreeny en gemeente Sittard-Geleen gaan we nog een stap verder. Participatie data, 3D-modellering, digitale verkeersinformatie en AI integreren we in onze GAES Digital Twin. We zijn dan ook trots dat we dit innovatieve project presenteren tijdens het Future Green City World Congress. Hier tonen we hoe de waarde van groen, blauw en grijs tot zijn recht komt in de moderne stedelijke omgeving. 

Benieuwd hoe we dat allemaal doen? Kom 25 en 26 september langs op vakbeurs openbare ruimte bij onze stand; 3.6.05, en ontdek de waarde van groen, blauw en grijs in de openbare ruimte. 

De waarde van groen, blauw en grijs op de vakbeurs openbare ruimte

Lees meer

GAES is aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte 2023!

Op 27 en 28 september is GAES aanwezig op de vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs in Utrecht: de verzamelplek voor alles over inrichting en beheer van de openbare ruimte. Wij presenteren hier onze GAES Digital Twin. Daarmee tonen we de werkelijke waarden en baten van de inrichting van uw openbare ruimte, projecten en gebiedsontwikkeling.

Gaes ontwikkelingen
sep 12, 2023

GAES is partner van het Circulaire Openbare Ruimte Congres!

Dit congres wordt op 14 en 15 juni in de voormalige opslagloods De Fruitvis in de Rotterdamse haven gehouden. Kom jij ook langs op de stand van GAES? En mis vooral de inspiratiesessie ‘de waarden en baten van een circulaire boom’ van Wil Jacobs, manager van GAES, samen met de Gemeente Den Haag niet!

Gaes ontwikkelingen
jun 12, 2023

GAES op HAS Geo Experience 2023!

Aanstaande donderdag 9 maart organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science (AGIS) van HAS green academy de HAS Geo Experience: het grootse onderwijsgedreven Geodata Science & Visualisatie event voor de leefomgeving van Nederland! Wij presenteren op deze dag de Groen Als Een Service-manier om onze openbare ruimte data-gedreven, groener, duurzamer en klimaatbestendig te maken.

Gaes ontwikkelingen
mrt 6, 2023