Gaes ontwikkelingen
GAES op HAS Geo Experience 2023!

Aanstaande donderdag 9 maart organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science (AGIS) van HAS green academy de HAS Geo Experience: het grootse onderwijsgedreven Geodata Science & Visualisatie event voor de leefomgeving van Nederland! 

Kennis delen, samen kennis bouwen, GEO-data verzamelen en gebruiken in de openbare ruimte is waar GAES samen met haar partner Yookr voor staat. Wij presenteren op deze dag de Groen Als Een Service-manier om onze openbare ruimte data-gedreven, groener, duurzamer en klimaatbestendig te maken. Met als primeur een presentatie van  het Smart City onderzoek wat wij binnenkort, samen met 6 HAS-studenten, in het Laakkwartier in Den Haag zullen gaan uitvoeren!

 Het wordt een dag waarop het werkveld en studenten samen leren en ontwikkelen op het gebied van geo-data. Je krijgt inzicht in actuele geo-projecten en er is een officiële kick-off van het Digital Innovation Lab. Ontdek hoe studenten van HAS green academy werken aan praktische oplossingen voor de ruimtelijke uitdagingen van vandaag en morgen! In de demo-zone worden de laatste technologische ontwikkelingen beleefd en gedeeld en ontdek je hoe jij/jouw organisatie hieraan kan bijdragen.

 Er zijn diverse key-notes over de nieuwste Geo data en ICT-innovaties, een pitch-podium en netwerkmarkt om stages te matchen én elkaar te leren kennen voor een baan. Ook zijn er dit jaar twee jubilea die gevierd worden, namelijk 75 jaar HAS en het 10-jarig bestaan van de opleiding AGIS!

Lees meer

Noviteitenfietstocht in Den Haag

Het laatste groenbeheerdersoverleg in de gemeente Den Haag stond in het teken van noviteiten in de openbare ruimte. In stadsdeel Laak zijn diverse vooruitstrevende projecten al fietsend bezocht. Boombunkers, biochar, Urban waterbuffer, circulaire materialen en Groen Als Een Service waren belangrijke thema’s tijdens deze fietstocht.

Gaes ontwikkelingen
mei 31, 2022

Meten is weten!

Wil je weten welke prestatie het groen in je gemeente, op je project of zorglocatie levert? Dan zijn sensoren een ideaal instrument om deze prestaties te meten. Ons GAES-dashboard zal deze gegevens op een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke manier presenteren.

Gaes ontwikkelingen
feb 2, 2022