Gaes ontwikkelingen
GAES is partner van het Circulaire Openbare Ruimte Congres!

Dit congres wordt op 14 en 15 juni in de voormalige opslagloods De Fruitvis in de Rotterdamse haven gehouden.

“Nederland circulair in 2050 en in 2030 al 50 procent minder verbruik van grondstoffen.” Dat is het beoogde doel, ook voor de openbare ruimte. Maar liggen we op schema? En waar liggen de uitdagingen en kansen? De manier waarop we de openbare buitenruimte ontwerpen, inrichten en beheren speelt een belangrijke rol bij het behalen van die doelstellingen. Door te sturen op de werkelijke waarde van groen en gebruik te maken van inzichten uit alle data bij het optimaal inrichten van de openbare ruimte, levert GAES hier een belangrijke bijdrage aan.

Tijdens de tweede editie van het Circulaire Openbare Ruimte Congres komen professionals uit het hele land samen om te debatteren, praktijkvoorbeelden uit te wisselen en elkaar te inspireren. De festivalachtige opzet staat garant voor een leuke én leerzame dag die je helemaal op jouw wensen kunt samenstellen. Met verschillende sprekers, praktijksessies, inspiratiesessies en workshops.

Kom jij ook langs op de stand van GAES op het Circulaire Openbare Ruimte Congres? En mis vooral de inspiratiesessie ‘de waarden en baten van een circulaire boom’ van Wil Jacobs, manager van GAES, samen met de Gemeente Den Haag niet!

Praktijksessie: De waarden en baten van een circulaire boom

De waarden en baten van groen en bomen voor het leveren van ecosysteemdiensten worden steeds belangrijker in de openbare ruimte. Naarmate bomen ouder worden neemt deze waarde exceptioneel toe. Met satelliet data, GEO Data en realtime data maakt Groen Als Een Service (GAES) deze data inzichtelijk. Met de GAES Digital Twin Tool berekenen we de werkelijke waarde van ecosystemen die bomen leveren. De “Circulaire Boom” is een methode die GAES heeft ontwikkeld om stadsbomen een langer leven te geven en de waarden en baten van bomen maximaal te ontwikkelen en inzichtelijk te maken voor beleidsmedewerkers, beheerders en andere stakeholders. Benieuwd hoe we dit doen? Wil Jacobs vertelt er samen met een gemeente meer over.

Bekijk het gehele programma en schrijf je hier in.

Lees meer

GAES is aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte 2023!

Op 27 en 28 september is GAES aanwezig op de vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs in Utrecht: de verzamelplek voor alles over inrichting en beheer van de openbare ruimte. Wij presenteren hier onze GAES Digital Twin. Daarmee tonen we de werkelijke waarden en baten van de inrichting van uw openbare ruimte, projecten en gebiedsontwikkeling.

Gaes ontwikkelingen
sep 12, 2023

GAES op HAS Geo Experience 2023!

Aanstaande donderdag 9 maart organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science (AGIS) van HAS green academy de HAS Geo Experience: het grootse onderwijsgedreven Geodata Science & Visualisatie event voor de leefomgeving van Nederland! Wij presenteren op deze dag de Groen Als Een Service-manier om onze openbare ruimte data-gedreven, groener, duurzamer en klimaatbestendig te maken.

Gaes ontwikkelingen
mrt 6, 2023