Meten is weten!

Alles over onze sensoren

Wij meten, analyseren, adviseren en maximaliseren Ecosysteemdiensten. Dit doen wij met de sensoren van onze partner Yookr. Hieronder een greep uit de sensor mogelijkheden.

Waarmee wij meten

Bodemvocht sensor

EC in bodem

Fijnstof-sensor

Neerslag-sensor

Temperatuur-sensor

Weerstation

Wat wij meten met de

Bodemvocht-sensor

Een bodemvochtigheidssensor is een apparaat dat de vochtigheid van de bodem meet. Het meet hoeveel water er in de bodem zit.

De bodemvochtigheid is belangrijk voor planten, omdat ze water nodig hebben om te groeien. Als de bodem te droog is, kunnen planten uitdrogen en sterven. Als de bodem te nat is, kan er wateroverlast ontstaan en kunnen planten gaan rotten.
Door de bodemvochtigheid te meten met een sensor, kunnen we erachter komen of de grond te nat of te droog is en zo nodig actie ondernemen. Bijvoorbeeld door meer water te geven aan planten als de grond te droog is, of door drainage te verbeteren als de grond te nat is. Zo kunnen we ervoor zorgen dat planten gezond blijven en goed groeien.

Wat wij meten met de

EC in bodem

Een EC-sensor is een apparaat dat de elektrische geleidbaarheid van water meet. Het meet hoe gemakkelijk elektriciteit door het water kan stromen.

De elektrische geleidbaarheid van water is belangrijk voor planten, omdat het aangeeft hoeveel voedingsstoffen er in het water zitten. Als er veel voedingsstoffen in het water zitten, kunnen planten beter groeien en gezonder zijn.

Door de elektrische geleidbaarheid van water te meten met een EC-sensor, kunnen we erachter komen of er genoeg voedingsstoffen in het water zitten voor planten. Als er te weinig voedingsstoffen zijn, kunnen we bijvoorbeeld meststoffen toevoegen om planten te helpen groeien en gezond te blijven. Zo kunnen we ervoor zorgen dat planten goed kunnen groeien en bloeien.

Deze EC-sensor meet ook bodemvocht en -temperatuur.

 

Wat wij meten met de

Fijnstof-sensor

Een fijnstofsensor is een apparaat dat de hoeveelheid kleine deeltjes in de lucht meet die we fijnstof noemen.

De fijnstofsensor gebruikt een sensor om de hoeveelheid fijnstof in de lucht te meten. Het meet de concentratie van deze deeltjes in de lucht en kan zo bepalen of de lucht gezond is om in te ademen.

Fijnstofsensoren zijn belangrijk voor verschillende toepassingen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld worden gebruikt om de luchtkwaliteit in een bepaalde omgeving te controleren, zoals een stad of een fabriek. Door de hoeveelheid fijnstof in de lucht te meten, kunnen we de luchtkwaliteit verbeteren en gezonder maken voor mensen om in te ademen.

Deze sensor meet naast fijnstof (PM), ook temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid.

Wat wij meten met de

Neerslag-sensor

Een regensensor is een apparaat dat detecteert wanneer het begint te regenen en stopt met regenen.

De regensensor meet de hoeveelheid neerslag die valt en gebruikt deze informatie om te bepalen wanneer het begint en stopt met regenen. Het meet bijvoorbeeld de hoeveelheid water die op een bepaalde plek valt.

Door het detecteren van regen met een regensensor, kunnen we ervoor zorgen dat we water efficiënt gebruiken in de landbouw en tuinbouw.

Wat wij meten met de

Temperatuur-sensor

Een bodemtemperatuursensor is een apparaat dat de temperatuur van de bodem meet. Het meet hoe warm of koud de grond is.

De bodemtemperatuur is belangrijk voor planten, omdat ze het best groeien bij een bepaalde temperatuur. Als het te koud of te warm is, kunnen ze stoppen met groeien of zelfs afsterven.
Door de bodemtemperatuur te meten met een sensor, kunnen we erachter komen of de grond te warm of te koud is en zo nodig actie ondernemen. Bijvoorbeeld door de grond te bedekken met een laagje stro als het te koud is, of door schaduw te creëren als de grond te warm is. Zo kunnen we ervoor zorgen dat planten gezond blijven en goed groeien.

Een luchttemperatuursensor is een apparaat dat de temperatuur van de lucht meet. Het meet hoe warm of koud de lucht is.

Wat wij meten met het

Weerstation

Het hart van het weerstation is een complex netwerk van sensoren die continu gegevens verzamelen over de atmosferische omstandigheden. Dit ultrasonische weerstation meet luchttemperatuur, windsnelheid én windrichting.

Dit innovatieve apparaat, dat gebruik maakt van moderne sensoren, maakt het mogelijk om de windsnelheid en -richting te meten zonder bewegende delen. En dat maakt het apparaat zeer onderhoudsvriendelijk.

Bekijk ons demo dashboard

Onze Partners

Meer weten?

Neem gerust contact op! We vertellen u graag alles over hoe we werken aan de hand van duidelijke en aantoonbare praktijkvoorbeelden!

12 + 8 =