Gaes ontwikkelingen
GAES verzorgt samen met partners inzending op Floriade 2022

GAES levert samen met Boogaart Almere, Stichting Stad & Natuur Almere en Stichting Nationale Boomfeestdag (Dutch National Tree Foundation) een bijdrage tijdens Floriade Expo 2022 met de inrichting van een groene en gezonde stad. Op vrijdag 11 februari is deze samenwerking bevestigd tijdens een feestelijk moment op kavel 46 op het terrein van Floriade Expo 2022.

 Een kavel waar natuur, natuurlijke materialen en natuurlijke elementen de basis vormen voor een inspirerend bezoek. De drie belangrijkste pijlers die een plek krijgen, zijn: bomen, biodiversiteit en bewegen. Thema’s die allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan een groene en gezonde stad!

GAES zal zich vooral richten op de waarden en baten van deze hoofdthema’s. Deze zullen de onderligger vormen voor het verhaal wat we als GAES op deze kavel willen vertellen. Boogaart zal de inrichting en aanleg van de kavel sponsoren en deze onderhouden gedurende de Floriade 2022.

Tijdens de Floriade Expo 2022 is een bezoek aan kavel 46 natuurlijk een must!  Er is o.a. een bomenbeleefpad, een buzzzhalte en een afwisselende programmering voor schoolklassen en gezinnen over de hoofdthema’s.

Lees meer

GAES op HAS Geo Experience 2023!

Aanstaande donderdag 9 maart organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science (AGIS) van HAS green academy de HAS Geo Experience: het grootse onderwijsgedreven Geodata Science & Visualisatie event voor de leefomgeving van Nederland! Wij presenteren op deze dag de Groen Als Een Service-manier om onze openbare ruimte data-gedreven, groener, duurzamer en klimaatbestendig te maken.

Gaes ontwikkelingen
mrt 6, 2023

Noviteitenfietstocht in Den Haag

Het laatste groenbeheerdersoverleg in de gemeente Den Haag stond in het teken van noviteiten in de openbare ruimte. In stadsdeel Laak zijn diverse vooruitstrevende projecten al fietsend bezocht. Boombunkers, biochar, Urban waterbuffer, circulaire materialen en Groen Als Een Service waren belangrijke thema’s tijdens deze fietstocht.

Gaes ontwikkelingen
mei 31, 2022

Meten is weten!

Wil je weten welke prestatie het groen in je gemeente, op je project of zorglocatie levert? Dan zijn sensoren een ideaal instrument om deze prestaties te meten. Ons GAES-dashboard zal deze gegevens op een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke manier presenteren.

Gaes ontwikkelingen
feb 2, 2022