Gaes ontwikkelingen
Onderzoek KPI’s bomen verstedelijkte omgeving

GAES initieert een onderzoek naar “De ontwikkeling van Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) voor het toepassen van bomen in de verstedelijkte omgeving”.

“Het merendeel van de Nederlanders woont en werkt in een verstedelijkte omgeving. Dit percentage blijft de komende 30 jaar stijgen. De beschikbare ruimte voor groen in de stedelijke omgeving is beperkt en staat meer en meer onder druk. Planten, struiken en bomen in de stad vormen een voorwaarde voor een goed welzijn van de bewoner, van bodembedekker tot straat- of parkboom, van traditionele bloembak tot hightech ontworpen groene woontorens.” 

Deze tekst vormt de inleiding van een onderzoek wat door GAES is geïnitieerd in samenwerking met Wageningen Universiteit, De Groen Stad en M. van den Oever boomkwekerijen. Samen met de strategische partners Yookr, Hoefakker, De Eijk Groep en de gemeenten Den Haag, Rotterdam, Weert en Leeuwarden geven we invulling aan bovenstaand onderzoek.

GAES KPI

Het doel is een systeem te ontwikkelen dat voor alle betrokken partijen in het stedelijk groen ingezet kan worden en real time inzichtelijk is, een veel meer data-gedreven groenketen dus!

Gemeenten en overige stakeholders in de openbare ruimte kunnen vanuit hun SDG’s de doelstellingen van hun stedelijke (groen)visie concreet maken en vertalen in een passend plan van eisen. Ontwerpers, bestekmakers, groenaannemers, bestuurders en burgers krijgen een concreet handvat voor de uitvoering en monitoring van groeninrichting, -aanleg en -beheer.

Volg de ontwikkelingen van dit onderzoek via de Groene Stad.

Lees meer

GAES op HAS Geo Experience 2023!

Aanstaande donderdag 9 maart organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science (AGIS) van HAS green academy de HAS Geo Experience: het grootse onderwijsgedreven Geodata Science & Visualisatie event voor de leefomgeving van Nederland! Wij presenteren op deze dag de Groen Als Een Service-manier om onze openbare ruimte data-gedreven, groener, duurzamer en klimaatbestendig te maken.

Gaes ontwikkelingen
mrt 6, 2023

Noviteitenfietstocht in Den Haag

Het laatste groenbeheerdersoverleg in de gemeente Den Haag stond in het teken van noviteiten in de openbare ruimte. In stadsdeel Laak zijn diverse vooruitstrevende projecten al fietsend bezocht. Boombunkers, biochar, Urban waterbuffer, circulaire materialen en Groen Als Een Service waren belangrijke thema’s tijdens deze fietstocht.

Gaes ontwikkelingen
mei 31, 2022