Gaes ontwikkelingen
Goeverneurplein Den Haag

Samen met gemeente Den Haag gaan we de aankomende  5 jaren de luchttemperatuur en vochtgehalte van de bodem meten op het Gouverneurplein. Momenteel meten we daar in de bestaande situatie.

Deze winterperiode zal er een reconstructie plaatsvinden, waar het plein minimaal 50% wordt vergroend. Ook zullen de straatkolken worden afgekoppeld, zodat het regenwater ter plekke infiltreert en beschikbaar komt voor het groen op het plein. Deze maatregelen zullen bijdragen aan het hittestressprobleem wat op dit plein speelt.

GAES_artikel-stad-en-groen

Bij het plaatsen van de sensoren kregen we veel vragen van bewoners aan het plein en andere buurtgenoten. Dit leverde diverse gesprekken op waarin we de mensen hebben meegenomen in het verhaal van hittestressreductie, een koeler plein en het thermisch comfort wat aanzienlijk beter wordt. Gedurende de gesprekken zag je de mensen positief worden en werden ze zelfs ambassadeurs voor ons en de gemeente. Men kan niet meer wachten op de ingreep! Daar doe je het voor, Groen Als Een Service in optima forma!

GAES_artikel-stad-en-groen

Lees meer

GAES is aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte 2023!

Op 27 en 28 september is GAES aanwezig op de vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs in Utrecht: de verzamelplek voor alles over inrichting en beheer van de openbare ruimte. Wij presenteren hier onze GAES Digital Twin. Daarmee tonen we de werkelijke waarden en baten van de inrichting van uw openbare ruimte, projecten en gebiedsontwikkeling.

Gaes ontwikkelingen
sep 12, 2023

GAES is partner van het Circulaire Openbare Ruimte Congres!

Dit congres wordt op 14 en 15 juni in de voormalige opslagloods De Fruitvis in de Rotterdamse haven gehouden. Kom jij ook langs op de stand van GAES? En mis vooral de inspiratiesessie ‘de waarden en baten van een circulaire boom’ van Wil Jacobs, manager van GAES, samen met de Gemeente Den Haag niet!

Gaes ontwikkelingen
jun 12, 2023

GAES op HAS Geo Experience 2023!

Aanstaande donderdag 9 maart organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science (AGIS) van HAS green academy de HAS Geo Experience: het grootse onderwijsgedreven Geodata Science & Visualisatie event voor de leefomgeving van Nederland! Wij presenteren op deze dag de Groen Als Een Service-manier om onze openbare ruimte data-gedreven, groener, duurzamer en klimaatbestendig te maken.

Gaes ontwikkelingen
mrt 6, 2023