Gaes ontwikkelingen
Goeverneurplein Den Haag

Samen met gemeente Den Haag gaan we de aankomende  5 jaren de luchttemperatuur en vochtgehalte van de bodem meten op het Gouverneurplein. Momenteel meten we daar in de bestaande situatie.

Deze winterperiode zal er een reconstructie plaatsvinden, waar het plein minimaal 50% wordt vergroend. Ook zullen de straatkolken worden afgekoppeld, zodat het regenwater ter plekke infiltreert en beschikbaar komt voor het groen op het plein. Deze maatregelen zullen bijdragen aan het hittestressprobleem wat op dit plein speelt.

GAES_artikel-stad-en-groen

Bij het plaatsen van de sensoren kregen we veel vragen van bewoners aan het plein en andere buurtgenoten. Dit leverde diverse gesprekken op waarin we de mensen hebben meegenomen in het verhaal van hittestressreductie, een koeler plein en het thermisch comfort wat aanzienlijk beter wordt. Gedurende de gesprekken zag je de mensen positief worden en werden ze zelfs ambassadeurs voor ons en de gemeente. Men kan niet meer wachten op de ingreep! Daar doe je het voor, Groen Als Een Service in optima forma!

GAES_artikel-stad-en-groen

Lees meer

GAES op HAS Geo Experience 2023!

Aanstaande donderdag 9 maart organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science (AGIS) van HAS green academy de HAS Geo Experience: het grootse onderwijsgedreven Geodata Science & Visualisatie event voor de leefomgeving van Nederland! Wij presenteren op deze dag de Groen Als Een Service-manier om onze openbare ruimte data-gedreven, groener, duurzamer en klimaatbestendig te maken.

Gaes ontwikkelingen
mrt 6, 2023

Noviteitenfietstocht in Den Haag

Het laatste groenbeheerdersoverleg in de gemeente Den Haag stond in het teken van noviteiten in de openbare ruimte. In stadsdeel Laak zijn diverse vooruitstrevende projecten al fietsend bezocht. Boombunkers, biochar, Urban waterbuffer, circulaire materialen en Groen Als Een Service waren belangrijke thema’s tijdens deze fietstocht.

Gaes ontwikkelingen
mei 31, 2022