Gaes ontwikkelingen
Goeverneurplein Den Haag

Samen met gemeente Den Haag gaan we de aankomende  5 jaren de luchttemperatuur en vochtgehalte van de bodem meten op het Gouverneurplein. Momenteel meten we daar in de bestaande situatie.

Deze winterperiode zal er een reconstructie plaatsvinden, waar het plein minimaal 50% wordt vergroend. Ook zullen de straatkolken worden afgekoppeld, zodat het regenwater ter plekke infiltreert en beschikbaar komt voor het groen op het plein. Deze maatregelen zullen bijdragen aan het hittestressprobleem wat op dit plein speelt.

GAES_artikel-stad-en-groen

Bij het plaatsen van de sensoren kregen we veel vragen van bewoners aan het plein en andere buurtgenoten. Dit leverde diverse gesprekken op waarin we de mensen hebben meegenomen in het verhaal van hittestressreductie, een koeler plein en het thermisch comfort wat aanzienlijk beter wordt. Gedurende de gesprekken zag je de mensen positief worden en werden ze zelfs ambassadeurs voor ons en de gemeente. Men kan niet meer wachten op de ingreep! Daar doe je het voor, Groen Als Een Service in optima forma!

GAES_artikel-stad-en-groen

Lees meer

Noviteitenfietstocht in Den Haag

Het laatste groenbeheerdersoverleg in de gemeente Den Haag stond in het teken van noviteiten in de openbare ruimte. In stadsdeel Laak zijn diverse vooruitstrevende projecten al fietsend bezocht. Boombunkers, biochar, Urban waterbuffer, circulaire materialen en Groen Als Een Service waren belangrijke thema’s tijdens deze fietstocht.

Gaes ontwikkelingen
mei 31, 2022

Meten is weten!

Wil je weten welke prestatie het groen in je gemeente, op je project of zorglocatie levert? Dan zijn sensoren een ideaal instrument om deze prestaties te meten. Ons GAES-dashboard zal deze gegevens op een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke manier presenteren.

Gaes ontwikkelingen
feb 2, 2022